• Novinky

            • Školské kolo SOČ

            • Dňa 28. februára 2024 sa konala prehliadka prác súťaže Stredoškolská odborná činnosť (SOČ) na úrovni školského kola. Do prehliadky postúpili 4 žiaci z odboru grafik digitálnych médií (Jakub Balciar, Rastislav Grajzeľ, Marek Korenik a Lenka Medeová), 4 žiačky odboru manažment regionálneho cestovného ruchu (Klaudia Búrová, Kiara Kaminská, Henrieta Lakatošová a Michaela Radičová) a 2 žiaci odboru elektrotechnika (Vendégh Ádám Ákos a Michal Bábel). Žiaci preukázali svoju kreativitu, trpezlivosť pri riešení svojich prác a veľmi dobré komunikačné a prezentačné zručnosti.

            • Krajské kolo Ekonomickej olympiády

            • Dňa 2. februára 2024 sa  konalo na pôde Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici krajské kolo Ekonomickej olympiády. Do krajského kola,  medzi takmer 70 najlepších žiakov z celého kraja, sa prebojovala naša  študentka tretieho ročníka Klaudia Búrová.  Prípravu na súťaž zobrala veľmi zodpovedne, pripravovala sa najlepšie ako vedela, aj keď čelila rôznym  prekážkam. Pripravovala sa v popoludňajších hodinách, študovala doplnkové materiály, overovala si vedomosti z minulých rokov. Aj keď to bolo podľa jej slov náročné, prípravu i súťaž zvládla, veľmi ochotne na sebe pracovala a rozvíjala sa.

              Klaudii ďakujem za reprezentáciu našej školy. Prajem jej ešte veľa úspechov v škole i v živote.  

                                                                                                       Ing. Jana Rosiarová Hlásková

            • Výstava z dejín Divadelného súboru Daxner z Tisovca

            • Výstava z dejín Divadelného súboru Daxner z Tisovca – to je názov udalosti, ktorej sa zúčastnili  žiaci Strednej odbornej školy z Tisovca 21.11.2023. Počas výstavy žiakov sprevádzali pracovníci MsKS Tisovec, ktorí žiakom priblížili dejiny divadla v meste.   Divadelný súbor Daxner pôsobí v meste  Tisovec už od apríla 1860. Súčasťou výstavy bol aj  krátky kvíz, v rámci ktorého si žiaci overili poznatky, ktoré získali v rámci prednášky o tisovskom divadelníctve.

            • READYCON

            • A je to tu – ďalší ročník on-line konferencie READYCON prebiehal dňa 21.11.2023. Konferencia bola realizovaná pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky a Národného inštitútu vzdelávania a mládeže. Jej zámerom je poskytnúť stredoškolákom prehľad o aktuálnych trendoch vo vybraných odboroch, vďaka čomu môžu študenti robiť zodpovednejšie rozhodnutia pri výbere svojej budúcej kariéry. Víziou konferencie je každoročne pomôcť tisíckam študentov v príprave na budúci svet práce a podporiť tak ich plynulý prechod od školskej lavice k zmysluplnej pracovnej pozícii. V našej škole prebiehalo vzdelávanie v odborných oblastiach: Trendy v elektrotechnikeTrendy vo financiách.

            • Burza informácií v Revúcej

            • Dňa 16.11.2023 sme boli prezentovať našu školu na „Burze informácií“ v Revúcej. Naši pedagógovia a zástupcovia študentov prezentovali žiakom základných škôl v Revúcej a jej okolí jednotlivé odbory, ktoré ponúka Stredná odborná škola v Tisovci. Príďte sa k nám pozrieť aj osobne :).

            • Beseda o dobrovoľníctve

            • V utorok 14. novembra 2023 k nám do školy zavítali na besedu členovia občianskeho združenia Bee Volunteer Michaela Dvorská a Andrej Mrena. Bee Volunteer je občianske združenie, ktoré združuje dobrovoľníkov pre šport. Počas besedy žiačkam a žiakom druhých a tretích ročníkov priblížili činnosť združenia, vyrozprávali nevšedné príbehy dobrovoľníkov a ponúkli príležitosť stať sa dobrovoľníkom.

               

              Ďakujeme za inšpiráciu a organizácii prajeme mnoho ďalších úspešných športových podujatí. 

              SOŠ Tisovec